Nazwa producenta:
RCRO 870 Wędzarnia elektryczna marki Royal Catering to urządzenie. które jest używane w barach. restauracjach. zajazdach. hotelach. karczmach. gospodarstwach agroturystycznych. a także domowych. Przy jej pomocy przygotujesz wędzone sery. mięsa. ryby itp. Model RCRO 870 wyposażono w element grzewczy o mocy
1000 W. oraz w wydajny termostat. utrzymujący temperaturę
w zakresie od 0 do ponad 100°C. W efekcie możliwe jest użycie następujących
metod wędzenia: zimnego (20 – 30°C). gorącego (52 – 80°C). a także z równoczesnym pieczeniem (ponad 82°C).Wędzarnia dysponuje
pojemnością komory wędzarniczej wynoszącą 70 l. W połączeniu z czterema wyjmowanymi rusztami pozwala to wędzić wiele produktów spożywczych jednocześnie. Czas obróbki określany jest za pomocą timera. którego skala wynosi 0 - 120 minut. zaś aktualną temperatura w skalach Celsjusza i Fahrenheita wyświetla specjalny wskaźnik. Bezpiecznik termiczny chroni maszynę przed przegrzaniem. a dzięki funkcjonalnej szufladzie na opał uzupełnisz zapas materiału drzewnego bez konieczności otwierania drzwi. Kontrolę przepływu dymu zapewnia
komin z regulowanym otworem wentylacyjnym. W kwestiach higieny znaczenie mają również tacka i miska na tłuszcz oraz pojemnik na popiół.
Cechy: - - Optymalne podgrzewanie
- - Do różnych metod wędzenia
- - Wyjmowane ruszty
- - Szuflada na materiał opałowy
- - Komin z regulacją wentylacji
- - Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- - Solidna konstrukcja
- - Wygoda w utrzymaniu czystości
- - Mobilność
Parametry techniczne |
Materiał obudowy | Stal nierdzewna |
Moc | 1000 W |
Temperatura | Od 0 do ponad 100°C |
Timer | 0 – 120 min |
Pojemność | 70 l |
Wymiary wewnętrzne | 400 x 340 x 775 mm |
Wysokość komina | 130 mm |
Liczba rusztów | 4 |
Odległość pomiędzy rusztami | 110 mm |
Wymiary | 43 x 60 x 102 cm |
Waga | 33 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) | 46 x 54 x 92 cm |
Waga wysyłki | 34.5 kg |
W zestawie: - - Wędzarnia elektryczna
- - Instrukcja PL