Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS-VIDE to oszczędność nakładu pracy oraz zachowane wartości odżywcze potraw. Sous vide ogranicza kurczenie się żywności. która dzięki temu jest bardziej soczysta. Podczas gotowania potrawy są pasteryzowane. związku z czym dłużej zachowają przydatność do spożycia. Niewątpliwą zaletą prezentowanego urządzenia jest precyzyjny termostat. co umożliwia łatwe i idealne przygotowanie żywności.
Cechy produktu: – Sposób przygotowywania posiłków. w którym jedzenie jest próżniowo pakowane w worki i gotowane w odpowiedniej temperaturze w kąpieli wodnej. – Idealne do restauracji typu ? la carte. – Odpowiednie do przygotowywania jedzenia poza godzinami największego ruchu. – Pozwala zachować stałą jakość serwowanych potraw. – Bardzo precyzyjny termostat z możliwością regulacji temperatury od +35°C do +90°C z dokładnością co do 0.1°C. – Obudowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej. – Możliwość szczelnego zamknięcia. dzięki pokrywie z uszczelką silikonową. – Z uchwytami i kranem spustowym – W zestawie separator. 4 przekładki ze stali nierdzewnej